Wielkanocne Wyroby Mięsne – Certyfikaty 2009

Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu, Wielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy- Kucharzy w Poznaniu, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu uprzejmie informują, że organizują po raz piąty nadanie certyfikatu jakości 2009 roku na tradycyjne wielkopolskie wyroby mięsne w następujących kategoriach:

– szynka rolka wielkopolska
– wędzonka krotoszyńska
– kiełbasa biała parzona wielkopolska
– kiełbasa polska wędzona
– ogonówka wędzona

Celem certyfikacji jest popularyzacja wyrobów mięsnych wyprodukowanych w oparciu o tradycyjne receptury i technologie. Uzyskane certyfikaty mogą być wykorzystane do celów marketingowych dla zwiększenia sprzedaży wyrobów. Lista zamieszczona zostanie na stronie internetowej wraz z adresami sklepów, gdzie będzie można nabyć wyroby certyfikowane. Lista ta zostanie przekazana także mediom wielkopolskim.

Certyfikaty przyznawane są na okres 1 roku.

Produkty oceniane będą przez kapitułę, złożoną z doświadczonych producentów wędlin i ludzi nauki oraz kapitułę konsumencką. W skład kapituły nie będą wchodzili przedstawiciele firm, których wyroby poddawane będą ocenie.

Szczegółowe informacje w załączniku.