Certyfikaty jakości wędlin – rozdane

Wręczenie certyfikatów najlepszym producentom odbyło się w czasie VII Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Przetwórców, Hodowców i Handlowców Branży Mięsnej. Przy wręczaniu potwierdzenia doskonałej jakości produkowanych wyrobów uczestniczyła  Zofia Szalczyk wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi. Uroczystość odbyła się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich przy okazji wydarzenia. „Wielkanoc-Mięsne święta-Polska Tradycja”.

Imprezie towarzyszyło sporo atrakcji, m.in: Stół Wielkanocny dla młodzieży. warsztaty kulinarne dla odwiedzających. Pięknie zastawiony świątecznymi potrawami stół, a możliwość oglądania „na żywo” pracy mistrzów  kuchni przyciągała tłumy. Ta część akcji adresowana była do młodzieży szkolnej, rodziców i nauczycieli, a jej głównym przesłaniem było uświadomienie jak bogate są polskie kulinarne tradycje wielkanocne, oparte głownie na mięsie i jego przetworach.
 Więcej: LINK