Wersja kontrastowa
 A
 A
 A

Kategoria: Organizacje

Opublikowano 11/02/2009

Wielkanocne Wyroby Mięsne – Certyfikaty 2009

Wielkopolska Izba Rzemieślnicza w Poznaniu, Wielkopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy- Kucharzy w Poznaniu, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu uprzejmie informują, że organizują po raz piąty nadanie certyfikatu jakości 2009 roku na tradycyjne wielkopolskie wyroby mięsne w następujących kategoriach:

- szynka rolka wielkopolska
- wędzonka krotoszyńska
- kiełbasa biała parzona wielkopolska
- kiełbasa polska wędzona
- ogonówka wędzona

Celem certyfikacji jest popularyzacja wyrobów mięsnych wyprodukowanych w oparciu o tradycyjne receptury i technologie. Uzyskane certyfikaty mogą być wykorzystane do celów marketingowych dla zwiększenia sprzedaży wyrobów. Lista zamieszczona zostanie na stronie internetowej wraz z adresami sklepów, gdzie będzie można nabyć wyroby certyfikowane. Lista ta zostanie przekazana także mediom wielkopolskim.

Certyfikaty przyznawane są na okres 1 roku.

Produkty oceniane będą przez kapitułę, złożoną z doświadczonych producentów wędlin i ludzi nauki oraz kapitułę konsumencką. W skład kapituły nie będą wchodzili przedstawiciele firm, których wyroby poddawane będą ocenie.

Szczegółowe informacje w załączniku.

Ważne informacje:
Najnowsze artykuły:
związek rzemiosła polskiego
00-246 Warszawa
ul. Miodowa 14
Centrala
Tel.: 22 504 4 200
Fax: 22 831-96-10
E-mail: zrp@zrp.pl
o nasO ZRPStrukturaOrganyKomisjeUstawa o rzemiośleHistoria ZRPWarunki użytkowania
Działalność ZRPOświata zawodowaProjekt "Czas na staż"Nowa jakość egzaminówPodatki i sprawy gospodarczeUnia europejskaPolityka społecznaFundusze unijneRada duszpasterskaKonkursy i odznaczenia
KontaktPrezes ZRPDyrektor GeneralnyZespołyPraca
© Związek Rzemiosła Polskiego 2018