Pod koniec marca 2015 rozpocznie się cykl imprez z serii „Wielkanoc-Mięsne Święta-Polska Tradycja” pod hasłem „Drób, wieprzowina, wołowina na Wielkanocnym Stole”. Celem wydarzenia jest promocja krajowego mięsa i przetworów mięsnych oraz zachęcanie do utrzymania zdrowej, zbilansowanej diety.
W tym roku w ramach cyklu „Wielkanoc-Mięsne Święta-Polska Tradycja” planowane są następujące wydarzenia:
22-22 marca, 10.00-16.00 – Stół wielkanocny i warsztaty kulinarne dla młodzieży. Międzynarodowe Targi Poznańskie, Targi Edukacyjne, Czteropak, wejście od ulicy Śniadeckich,
21 marca, 10.00-18.00 – Inauguracja Jarmarku Wielkanocnego, Stary Rynek, Poznań
29 marca, 10.00-18.00 – Jarmark Wielkanocny, Niedziela Palmowa, Rynek Nowego Miasta w Warszawie,
30 marca, 11.00 – Centrum Prasowe PAP – konferencja prasowa, ul. Bracka 6/8, Warszawa.
Pomysł przedsięwzięcia zrodził się prawie 20 lat temu, gdy w Poznaniu postanowiono przeciwstawić się psuciu tradycyjnych wędlin. Ani wtedy, ani dziś nie da się wyprodukować, a tym bardziej kupić, dobrej wędliny za parę złotych. Tak zrodziła się idea certyfikowania jakości tradycyjnych wielkopolskich wyrobów mięsnych i informowania klientów, gdzie warto robić przedświąteczne zakupy. Idea przerodziła się w cykl imprez „Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja”.
Więcej informacji: LINK