Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa poinformował, że Departament Wsparcia Eksportu KOWR organizuje seminarium p.t. „Możliwości rozwoju eksportu polskiej żywności na rynek Izraela”. Seminarium odbędzie się w dniu 14 listopada 2019 r. (czwartek), w godz. 10:00-15:00 w siedzibie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa przy ul. Karolkowej 30 w Warszawie, w sali 624.
Prelegenci:
- Zofia Nojszewska, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Tel Awiwie: „Sektor spożywczy w Izraelu – informacje ogólne, regulacje i potencjał rynku”,
- Anna Lengiewicz, Prezes Polsko-Izraelskiej Izby Gospodarczej: „Jak odnieść sukces eksportowy na rynku Izraela”,
- Sarah-Ann Madi, Radca Handlowy w Ambasadzie Izraela w Polsce: „Kultura biznesowa i środowisko biznesowe Izraela”,
- Natalie Azoulay, CEO Olforyou International Trading Forwarding: „Sprzedaż polskich produktów spożywczych do Izraela”,
- Tomasz Krakowski, Przedstawiciel Biura Naczelnego Rabina Polski: „Pozyskanie certyfikatu koszerności dla produktu spożywczego”.
- W celach promocyjnych uczestnicy seminarium mogą również przynieść katalogi z prezentacją własnej oferty handlowej (w języku angielskim).
Formularz zgłoszeniowy należy przesłać na adres: eksporter@kowr.gov.pl.