Ministerstwo Rozwoju z Głównym Inspektoratem Sanitarnym w konsultacji z branżami przygotowało procedury postępowania w zakładach przemysłowych na wypadek potwierdzenia lub podejrzenia zakażenia SARS-CoV-2 u pracowników zakładu produkcyjnego branży spożywczej, a także pracowników obiektów logistycznych.
Dokument został przygotowany w formie otwartych plików, które zakłady mogą uzupełnić własnymi danymi. Każda firma stosująca tę procedurę może tworzyć dodatkowe, bardziej szczegółowe instrukcje postępowania, które mogą stanowić uzupełnienie poniższej procedury, będące w zgodności z istniejącymi aktami prawa i pozostałymi zaleceniami wydawanymi przez GIS.
Materiały do pobrania
Procedury postępowania w zakładach przemysłowych branży spożywczej i obiektów logistycznych
Lista pytań do osoby która miała kontakt z osobą zakażoną
Lista osób, z którymi pracownik miał bliski kontakt w zakładzie pracy,
Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny