Związek Rzemiosła Polskiego informuje, że 27.10 2022 r. o godz. 9:30 w Warszawa na ul. Geologicznej 4 w Hotelu Arche Geologiczna odbędzie się konferencja dla producentów pieczywa „Promocja wysokiej jakości pieczywa i przetworów zbożowych na rynku krajowym” organizowana przez Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów, Techników Przemysłu Spożywczego, redakcje „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” i „Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego”. Konferencja została sfinansowana z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.
Program konferencji:
- 9:45 – Jakość ziarna zbóż ważnym aspektem jakości uzyskanego pieczywa – dr inż. Anna Szafrańska (Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa; Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego)
- 10:15 – (Bio)Różnorodność sekretem unikalnej jakości pieczywa – prof. Anna Diowksz (Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności)
- 11:15 – Projektowanie i wprowadzanie na rynek produktów piekarniczych. Jak uniknąć kosztownych błędów w procesie projektowania – dr inż. Zbigniew Oczadły
- 11:45 – Systemy jakości w produkcji piekarskiej i przetwórstwie zbóż – mgr Agnieszka Wryk Ewa Bis Group
- 12:15 – 12:30 – Dyskusja
Udział w konferencji jest bezpłatny po wysłaniu zgłoszenia.
Więcej informacji i formularz zgłoszenia
(wypełniony formularz zgłoszenia proszę przesłać na adres biuro@sitspoz.pl)