Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja 2012

Polska Federacja Branży Mięsnej wspólnie ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej organizują cykl imprez pod nazwą „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja”.

W ramach wydarzenia 9 marca odbędą się Ogólnopolskie Konkursy Prezentacji: gotowych dań Wielkanocnych mięsnych, wielkanocnych wyrobów wędliniarskich i wyrobów mięsnych. Celem konkursu jest wyłonienie najlepszych producentów wędlin i przetworów mięsnych.

Mogą w nim uczestniczyć przedsiębiorstwa masarskie, których profil produkcji obejmuje przede wszystkim produkty z mięsa czerwonego i białego oraz producenci wyrobów mięsnych z całego kraju. W konkursie mogą wziąć udział również sieci handlowe.

 

Uroczyste rozdanie nagród i dyplomów odbędzie się 23 marca podczas IV Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP.

Imprezę objął patronatem Jerzy Bartnik Prezes Związku Rzemiosła Polskiego.

Karta identyfikacyjna: LINK

Regulamin Ogólnopolskich Konkursów Wielkanocnych:LINK

Karta zgłoszeniowa: LINK

Konkurs prezentacji wyrobów wędliniarskich: LINK

Regulamin konkursu prezentacji wyrobów mięsnych: LINK

Wielkanocne mięsne dania kulinarne: LINK