W dniach 12-13 września 2011 roku w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbędzie się międzynarodowa konferencja „Prokonsumencka gospodarka żywnościowa w krajach Unii Europejskiej”.
Międzynarodowa debata ma pomóc w promocji dobrych relacji nauki i biznesu branży mięsnej, w rozwijaniu takich technologii produkcji żywca wołowego i mięsa, które zapewnią, z jednej strony, satysfakcję konsumentów, z drugiej natomiast podpowie, w jakim kierunku ma podążać rozwój branży, aby motywował producentów do wytwarzania wołowiny na wyższym poziomie.
Podczas konferencji zaprezentowane zostaną po raz pierwszy wyniki badań prowadzonych od półtora roku, na każdym etapie łańcucha dostawy wołowiny – od produkcji żywca, poprzez przetwórstwo. Dystrybucję po komunikację z konsumentem.
W panelach dyskusyjnych spotkają się naukowcy, producenci, przetwórcy, przedstawiciele handlu i dystrybucji oraz decydenci.
Konferencja realizowana jest w ramach projektu naukowego „Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce zgodnie ze strategią „od widelca do zagrody””.
Do zamknięcia listy uczestników pozostało pięć dni.
Rejestracji należy dokonywać na formularzu zgłoszeniowym:
LINK: