Certyfikacja Jakości Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów i konkurs dla restauratorów

W Poznaniu 9 lutego odbędzie się cykl wydarzeń WIELKANOC – MIĘSNE ŚWIĘTA – POLSKA TRADYCJA.

W trakcie uroczystości odbędzie się Certyfikacja Jakości Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów a jej głównym celem jest popularyzacja wyrobów mięsnych wyprodukowanych w oparciu o tradycyjne receptury i technologie.

Certyfikaty przyznawane są na okres 1 roku.

Wydarzenie jest organizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu, Ogólnopolski Cech Rzeźników -Wędliniarzy – Kucharzy, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Tegoroczny cykl imprez „Wielkanoc-Mięsne Święta –Polska Tradycja” w tym roku wzbogacił się o kolejne  konkurs dla restauratorów z Poznania i Powiatu Poznańskiego, który odbędzie się we współpracy z Urzędem Miasta Poznania i Starostwem  Powiatowym  w Poznaniu.  
Więcej: LINK

Więcej o konkursie: LINK