W Poznaniu 9 lutego odbędzie się cykl wydarzeń WIELKANOC – MIĘSNE ŚWIĘTA – POLSKA TRADYCJA.
W trakcie uroczystości odbędzie się Certyfikacja Jakości Tradycyjnych Wielkanocnych Wyrobów a jej głównym celem jest popularyzacja wyrobów mięsnych wyprodukowanych w oparciu o tradycyjne receptury i technologie.
Certyfikaty przyznawane są na okres 1 roku.
Wydarzenie jest organizowane przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu, Ogólnopolski Cech Rzeźników -Wędliniarzy – Kucharzy, Instytut Technologii Mięsa Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Tegoroczny cykl imprez „Wielkanoc-Mięsne Święta –Polska Tradycja” w tym roku wzbogacił się o kolejne konkurs dla restauratorów z Poznania i Powiatu Poznańskiego, który odbędzie się we współpracy z Urzędem Miasta Poznania i Starostwem Powiatowym w Poznaniu.
Więcej: LINK
Więcej o konkursie: LINK