Cech Rzeźników, Wędliniarzy i Kucharzy w Poznaniu jeszcze w styczniu rozpocznie szkolenia przygotowujące do zawodów: sprzedawca, kucharz oraz rzeźnik-wędliniarz.
Szkolenie – „rzeźnik wędliniarz poziom wyżej” trwa 96 godzin. Kurs rozpoczyna się 8 lutego 2011 roku.
Szkolenie – „sprzedawca poziom wyżej” trwać będzie 83 godziny od 21 stycznia do 7 lutego 2011 roku.
Szkolenie – „kucharz poziom wyżej” odbędzie się w drugiej połowie lutego br.
W szkoleniach mogą brać udział osoby już pracujące jak i te, które planują podjęcie działalności zawodowej.
Programy szkolenia odpowiadają na potrzeby rynku i kończą się testami sprawdzającymi.
Szkolenia poprowadzą nauczyciele z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i z Zespołu Szkół Handlowych w Poznaniu oraz członkowie komisji egzaminacyjnej Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej, które na co dzień prowadzą praktyczną naukę zawodu.
Są jeszcze wolne miejsca. Zgłoszenia przyjmowane są w biurze cechu: biuro@cechrzeznikow.pl, lub telefonicznie: 61 852 60 22