Polskie rzemiosło branży spożywczej na targach TuttoFood w Mediolanie

W dniach od 10 do 13 czerwca br. odbywać się będą w Mediolanie doroczne Międzynarodowe Targi żywności „TuttoFood” (Cała Żywność). Targi organizowane są na wzór i w wymiarze niemieckiej „Anugi”, czy francuskiego „Sial” - na największych, najnowocześniejszych terenach targowych Europy, a nawet świata, jakimi są nowe Targi Mediolańskie.

Organizatorem polskiego wystąpienia narodowego jest Związek Rzemiosła Polskiego.

Na inicjatywę ZRP odpowiedziały:

– Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego,

- Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego,

– Urząd Marszałkowski Województwa Opolskiego,

– Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego,

– Firma „Polskie Miody” z Tomaszkowa w Woj. Warmińsko-Mazurskim,

– Spółdzielnia Mleczarska „Mlekowita” z Tomaszowa Mazowieckiego.

 

Na powierzchni blisko 150 m² – w ramach stoisk poszczególnych Regionów prezentowane będą charakterystyczne dla tych województw produkty spożywcze, w ogromnej większości wytwarzane przez rzemieślników. Własne stoiska firmowe będą mieć Spółdzielnia „Mlekowata” i firma „Polskie Miody”.

 

W czasie trwania Targów przewidziane są pokazy i degustacje, odbywać się będą także spotkania i rozmowy handlowe z potencjalnymi kontrahentami.

 

Udział w Targach „TuttoFood”, poza znakomitą promocją firm i Regionów, stworzy przedsiębiorcom, którzy zdecydowali się na udział w targach, możliwość nawiązania kontaktów handlowych z rynkiem włoskim, bardzo zainteresowanym polskimi produktami, zwłaszcza teraz, w czasie kryzysu, kiedy poszukiwane są produkty żywnościowe, optymalne w relacji „jakość – cena”, do jakich zaliczane są we Włoszech polskie towary.

 

Szczegółowe informacje w załączniku.