7 września zaprezentowane zostaną atrakcje tegorocznej V edycji wydarzenia plenerowego „Świętomięs Polski-w mięsie siła”. W tym roku impreza odbędzie sie w dniach 12-13 września na rzeszowskim rynku.
Organizatorami święta mięsa są: Związek Rzemiosła Polskiego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Izba Rzemieślnicza w Rzeszowie oraz Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy.
Do tej pory plenerowe atrakcje były realizowane w Poznaniu, Chorzowie, Gdańsku i Lublinie i zakończyły się wielkim sukcesem. Dopisali mieszkańcy, zadziałała promocja. Podstawowym celem wydarzenia jest propagowanie idei zdrowego żywienia w oparciu o polskie mięso i jego przetwory.
Rzeszowianie będą mieli okazje do spotkania z dietetykami, producentami z branży mięsnej, hodowcami i ekspertami w dziedzinie żywienia. Przygotowywane są konkursy i degustacje, oraz liczne atrakcje dla każdego wieku.
Już 12 września zapraszamy do Rzeszowa a wcześniej 7 września do Warszawy na konferencje prasową do siedziby Związku Rzemiosła Polskiego przy. ul. Miodowej 14.
Zaproszenie w załączniku