V edycja tego wydarzenia odbywała się w Rzeszowie (12, 13 września). Goście dopisali, na Rynku były tłumy. Wydarzenie jest dowodem na to, że formuła edukowania poprzez zabawę i propagowanie zasad zdrowego odżywiania w oparciu o zbilansowaną mięsna dietę doskonale się sprawdza i przynosi efekty.
Przez dwa dni artyści wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych zapraszali rzeszowian na rynek przysmaków. Mieszkańcy mogli nie tylko podziwiać, ale tez zdegustować efekty pracy mistrzów kuchni, korzystać z ich porad praktycznych oraz poznać lokalne tradycje kulinarne Podkarpacia.
Dużym zainteresowaniem cieszył się II ogólnopolski konkurs w przyrządzaniu potraw z wołowiny podkarpackiej „Chef’s Fight Poland 2015”. Nie brakowało chętnych do skosztowania wołu pieczonego na rożnie oraz wołowiny serwowanej prosto z plenerowej kuchni molekularnej. Był gigantyczny kocioł z gulaszem i drób w warzywach z mega patelni.
Edukowano nie tylko dorosłych, z myślą o najmłodszych przygotowano wiele atrakcji: animacje plastyczne, konkursy z nagrodami i zabawy ruchowe.
Pełna treść: LINK
Zdjęcia: LINK