W Poznaniu o aktualnych problemach branży mięsnej

Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy wspólnie ze Stowarzyszeniem Rzeźników Wędliniarzy RP oraz Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu zapraszają na konferencję dotyczącą aktualnych problemów branży mięsnej.

Spotkanie odbędzie się 17 marca 2017, godz. 12.00 w siedzibie WIR w Poznaniu,
al. Niepodległości 2, sala nr 17 (sala witrażowa)

Gośćmi konferencji będą m.in: Jacek Kucharski – zastępca Głównego Lekarza Weterynarii, Andrzej Romaniuk- Główny Inspektor Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych,  Andrzej Żarnecki – Wojewódzki Lekarz Weterynarii oraz  Beata Bakalarska – Naczelnik Wydziału Kontroli Artykułów Pochodzenia Zwierzęcego

W programie znajda się kwestie dotyczące min: bezpieczeństwa żywności (ASF, ptasia grypa), wędzenia wyrobów dymem naturalnym, znakowania wartości odżywczych, czy błędów w nazewnictwie.

Zaproszenie: