Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy wspólnie ze Stowarzyszeniem Rzeźników Wędliniarzy RP oraz Wielkopolską Izbą Rzemieślniczą w Poznaniu zapraszają na konferencję dotyczącą aktualnych problemów branży mięsnej.
Spotkanie odbędzie się 17 marca 2017, godz. 12.00 w siedzibie WIR w Poznaniu,
al. Niepodległości 2, sala nr 17 (sala witrażowa)
Gośćmi konferencji będą m.in: Jacek Kucharski – zastępca Głównego Lekarza Weterynarii, Andrzej Romaniuk- Główny Inspektor Jakości Handlowej Produktów Rolno-Spożywczych, Andrzej Żarnecki – Wojewódzki Lekarz Weterynarii oraz Beata Bakalarska – Naczelnik Wydziału Kontroli Artykułów Pochodzenia Zwierzęcego
W programie znajda się kwestie dotyczące min: bezpieczeństwa żywności (ASF, ptasia grypa), wędzenia wyrobów dymem naturalnym, znakowania wartości odżywczych, czy błędów w nazewnictwie.
Zaproszenie: