Krakowski piekarz Emil Górnisiewicz kontynuuje rodzinna tradycję. Piekarnię odziedziczył po ojcu – czytamy w „Dzienniku Polskim Krakowskim”.
Piekarnia przy ul. Garbarskiej 12 w Krakowie działa od 1943 roku. – Dzieciństwo kojarzy mi się z zapachem świeżego chleba – mówi Emil Górnisiewicz – cały ten okres spędziłem w piekarni taty. Często pomagałem mu w codziennej pracy.
Te doświadczenia spowodowały, że sam zdecydował zostać piekarzem i 1967 roku przejął po ojcu zakład, który prowadzi z bratem Jerzym. Syn Emila Górnisiewicz, absolwent technikum żywienia prawdopodobnie będzie już trzecim pokoleniem, które przejmie firmę.
Piekarnia strawią na tradycyjny smak chleba i najwyższej jakości produkty do jego wypieku.
– Pieczemy to, co klienci najchętniej kupują. Można u nas dostać różne rodzaje chleba: pszenny, graham, żytni, orkiszowy, a także pyszne i świeże bułki – mówi Emil Górnisiewicz.,
Więcej: Dziennik Polski Krakowski