Polska Federacja Branży Mięsnej wspólnie ze Stowarzyszeniem Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polskiej organizują cykl imprez pod nazwą „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja”.
W ramach wydarzenia 9 marca odbędą się Ogólnopolskie Konkursy Prezentacji: gotowych dań Wielkanocnych mięsnych, wielkanocnych wyrobów wędliniarskich i wyrobów mięsnych. Celem konkursu jest wyłonienie najlepszych producentów wędlin i przetworów mięsnych.
Mogą w nim uczestniczyć przedsiębiorstwa masarskie, których profil produkcji obejmuje przede wszystkim produkty z mięsa czerwonego i białego oraz producenci wyrobów mięsnych z całego kraju. W konkursie mogą wziąć udział również sieci handlowe.
Uroczyste rozdanie nagród i dyplomów odbędzie się 23 marca podczas IV Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP.
Imprezę objął patronatem Jerzy Bartnik Prezes Związku Rzemiosła Polskiego.
Karta identyfikacyjna: LINK
Regulamin Ogólnopolskich Konkursów Wielkanocnych:LINK
Karta zgłoszeniowa: LINK
Konkurs prezentacji wyrobów wędliniarskich: LINK
Regulamin konkursu prezentacji wyrobów mięsnych: LINK
Wielkanocne mięsne dania kulinarne: LINK