Wersja kontrastowa
 A
 A
 A

Kategoria: Organizacje

Opublikowano 27/03/2012

Wielkanocne spotkanie w Poznaniu

W Poznaniu w piątkowym spotkaniu Wielkanocnym Rzeźników i Wędliniarzy RP uczestniczył podsekretarz stanu Andrzej Butra. Podczas uroczystości ogłoszono wyniki Ogólnopolskich Konkursów Wędliniarskich „Wielkanoc Mięsne Święta – Polska Tradycja”.

Produkty oceniane były w dziesięciu kategoriach, kapituła sprawdzała m.in. szynki wędzonki, kiełbasy świąteczne, pasztety pieczone, oraz kiełbasy i wędzonki drobiowe. Przedsiębiorcy o tytuł lidera rywalizowali także w kategorii wielkanocnych wyrobów wędliniarskich i wielkanocnych mięsnych dań kulinarnych.
Wiceminister rolnictwa wyraził uznanie dla polskich przedsiębiorców tej branży, podkreślił, że nasze zakłady przetwórcze są jednymi z najnowocześniejszych w Europie, a polskim producentom w znakomity sposób udaje się łączyć nowoczesne technologie z tradycją.

Organizatorami, czwartego z kolei, Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego byli:: Związek Rzemiosła Polskiego, Polska Federacja Branży Mięsnej, oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP. Do przygotowań włączył się również Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu i Międzynarodowe Targi w Poznaniu.

 

Ważne informacje:
Najnowsze artykuły:
związek rzemiosła polskiego
00-246 Warszawa
ul. Miodowa 14
Centrala
Tel.: 22 504 4 200
Fax: 22 831-96-10
E-mail: zrp@zrp.pl
o nasO ZRPStrukturaOrganyKomisjeUstawa o rzemiośleHistoria ZRPWarunki użytkowania
Działalność ZRPOświata zawodowaProjekt "Czas na staż"Nowa jakość egzaminówPodatki i sprawy gospodarczeUnia europejskaPolityka społecznaFundusze unijneRada duszpasterskaKonkursy i odznaczenia
KontaktPrezes ZRPDyrektor GeneralnyZespołyPraca
© Związek Rzemiosła Polskiego 2018