Konferencja „Polska wieprzowina mięsem bezpiecznym dla konsumentów”

Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS” zaprasza do udziału w konferencji „Polska wieprzowina mięsem bezpiecznym dla konsumentów”, sfinansowanej ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, która odbędzie się 19 listopada 2019 r. w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

W programie:

  • 10.00-10.30 REJESTRACJA
  • 10-30-10.40 Powitanie gości i otwarcie konferencji – przedstawiciele PZHiPTCh „POLSUS” oraz prof. dr hab. Jarosław O. Horbańczuk, IGiHZ PAN w Jastrzębcu
  • 10.40-11.10 „Postawy polskich konsumentów wobec wieprzowiny” – prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • 11.10-11.40 „Prawda i mity na temat wartości odżywczej wieprzowiny” – dr hab. Dariusz Lisiak, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Poznaniu
  • 11.40-12.00 PRZERWA KAWOWA
  • 12.00-12.30 „Walory dietetyczne współczesnej wieprzowiny” – prof. dr hab. Wiesław Przybylski, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
  • 12.30-13.10 „Alergeny i zanieczyszczenia paszy a jakość polskiej wieprzowiny” – dr inż. Ewa Poławska, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN w Jastrzębcu
  • 13.10-13.30 Dyskusja i podsumowanie
  • 13.30 OBIAD

Udział w konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Zgłoszenia należy przesyłać do dnia 12 listopada 2019 r. na adres agnieszkawarda@polsus.pl

ZAPROSZENIE

Klauzula informacyjna_RODO_zaproszenia